Moderne leermiddelen

Het Wim Gertenbach College is trots op zijn status van kleinste zelfstandige mavo in Nederland. We zijn ook de enige middelbare school in Zandvoort. En we maken gebruik van de modernste leermiddelen. Een unieke positie die we laten werken in het voordeel van onze leerlingen.

Digibord

In ieder lokaal hangt een digitaal schoolbord. Net als op een traditioneel schoolbord, kan de docent op het digibord tekenen en schrijven. Maar we kunnen het bord ook gebruiken als een groot interactief computerscherm, aangesloten op internet. Stel je maar eens voor hoe dat de lessen kan verrijken.

Laptop

We hebben onderzocht of het nuttig en haalbaar is om iedere nieuwe leerling een laptop in gebruik te geven. De resultaten zijn uitstekend. Daarom krijgt iedereen die bij ons begint in leerjaar 1 een laptop. Met je eigen sleutel haal je die ’s morgens uit de beveiligde laptopkar. Niemand anders werkt op dat exemplaar. En als je je diploma hebt gehaald, mag je hem misschien wel houden.

 

Magister

Magister is een online systeem waarop leerlingen en ouders in kunnen loggen. Op deze manier kunnen zij cijferlijsten, huiswerk, absentielijsten, repetities en overhoringen inzien. Maar ook werkstukken, het klassenboek en roosterwijzigingen kunnen we hierin opslaan.

‘We zorgen samen voor een veilige en vertrouwde omgeving’