Activiteiten

School is meer dan leren alleen. Je schooltijd moet ook leuk zijn! Daarom organiseren we, vaak samen met leerlingen, allerlei leuke dingen.

Gezelligheid

Er staat veel op het sociale programma. Schoolfeesten, sportdagen, werkweken, skireis, kerstfeest met talentenshow, klassenuitjes en in het examenjaar een boottrip naar Engeland, om maar wat te noemen. In december sluiten we het kalenderjaar met zijn allen af op het strand, met onze roemruchte Beachrun. En de mentor staat altijd open voor leuke initiatieven en extra evenementen.

Eropuit

Leren doe je niet alleen uit boeken, leren doe je ook in de praktijk. Door proeven te doen, aan projecten te werken, presentaties te houden en op onderzoek uit te gaan. Binnen en buiten de schoolpoorten. We gaan dan ook regelmatig op pad, met de hele school, een jaargang of een klas.

Kunst kijken

Met cultureel kunstzinnige vorming gaat iedere leerling verschillende keren naar het theater en naar tentoonstellingen. Die bezoeken bereiden we voor en bespreken we na. Zo leer je kijken, luisteren, beoordelen en kun je een eigen, onderbouwde mening vormen. Bovendien werken deze uitstapjes vaak heel inspirerend en verfrissend, zelfs als je er eigenlijk geen zin in had.

Veldwerk

We trekken er regelmatig op uit. We nemen onze leerlingen mee op een stadswandeling door Amsterdam, doen veldwerk in de duinen voor biologie, laten ze voorlezen op basisscholen in de buurt. En we zetten ze op een vrolijke manier aan het werk tijdens de Strandschoonmaakmiddag. Onze leerlingen staan midden in het leven!