Organisatie

Het Wim Gertenbach College is een kleine en kwalitatieve school. Het team van leerkrachten, begeleiders en ondersteuners is hecht. Met grote deskundigheid en betrokkenheid bereiden zij leerlingen voor op een succesvolle vervolgstudie of carrière.

Toegankelijk

Onze leerlingen en hun ouders zijn enthousiast over het klimaat op school. Ze vinden de sfeer uitnodigend en informeel. Dankzij de overzichtelijke organisatiestructuur zijn de lijnen kort. Ouders, leerlingen en medewerkers weten dat ze altijd welkom zijn en goede ideeën komen snel tot bloei. Als wij wat beloven, dan doen we het ook!

Dunamare

Het Wim Gertenbach College is onderdeel van de Dunamare Onderwijs Groep. Dunamare is de grootste aanbieder van voortgezet onderwijs in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en IJmond.

Klachtenregeling
Het liefst zien we natuurlijk dat alles op onze school vlekkeloos verloopt, maar ondanks onze inspanningen kan het toch eens voorkomen dat u ergens ontevreden over bent. Heeft u een klacht? Dan doen we er alles aan om dit op te lossen. Neemt u dan als eerste contact op met de betreffende docent of een andere persoon die het besluit heeft genomen waar u het niet mee eens bent. Mocht u toch ontevreden zijn over de klachtenafhandeling, dan kunt u op basis van de externe klachtenprocedure het bestuur inschakelen. De algemene klachtenregeling van Dunamare Onderwijsgroep kunt u hier bekijken.

Historie

Het Wim Gertenbach College opende zijn deuren in 1956. Toen de eerste leerlingen hier binnenkwamen, heette het nog de Wim Gertenbach School voor Uitgebreid Lager Onderwijs. Dit was de lokale ULO.

Het vrije woord

De school werd genoemd naar een Zandvoortse verzetsheld. Wim Gertenbach gaf als drukker de Zandvoortse Courant uit en vanaf eind 1941 ook Het Parool. Hij overleefde de oorlog niet en werd na zijn dood geëerd met het Verzetskruis, een onderscheiding die maar 94 mensen hebben gekregen.

Het gebouw

Het schoolgebouw is sinds de start in 1956 nauwelijks veranderd. Dat heeft een bepaalde charme, maar het is inmiddels ook hoog tijd voor vernieuwing. Op dit moment onderzoeken we twee scenario’s: we bouwen een nieuw pand op ons eigen terrein, of we passen het oude gebouw aan aan de eisen van deze tijd.

Foto: Wim Gertenbach 1904 - 1943