Organisatie

Het Wim Gertenbach College is een kleine en kwalitatieve school. Het team van docenten, begeleiders en ondersteuners is hecht. Met grote deskundigheid en betrokkenheid bereiden zij leerlingen voor op een succesvolle vervolgstudie of carrière.

Toegankelijk

Onze leerlingen en hun ouders zijn enthousiast over het klimaat op school. Ze vinden de sfeer uitnodigend en informeel. Dankzij de overzichtelijke organisatiestructuur zijn de lijnen kort. Ouders, leerlingen en medewerkers weten dat ze altijd welkom zijn en goede ideeën komen snel tot bloei. Als wij wat beloven, dan doen we het ook!

Dunamare

Het Wim Gertenbach College is onderdeel van Dunamare Onderwijs. Dunamare is de grootste aanbieder van voortgezet onderwijs in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en IJmond.

Klachtenregeling
Het liefst zien we natuurlijk dat alles op onze school vlekkeloos verloopt, maar ondanks onze inspanningen kan het toch eens voorkomen dat u ergens ontevreden over bent. Heeft u een klacht? Dan doen we er alles aan om dit op te lossen. Neemt u dan als eerste contact op met de betreffende docent of een andere persoon die het besluit heeft genomen waar u het niet mee eens bent. Mocht u toch ontevreden zijn over de klachtenafhandeling, dan kunt u op basis van de externe klachtenprocedure het bestuur inschakelen. De algemene klachtenregeling van Dunamare Onderwijs kunt u hier bekijken.

 

Historie

Het Wim Gertenbach College opende zijn deuren in 1956. Toen de eerste leerlingen hier binnenkwamen, heette het nog de Wim Gertenbach School voor Uitgebreid Lager Onderwijs. Dit was de lokale ULO.

Het vrije woord

De school werd genoemd naar een Zandvoortse verzetsheld. Wim Gertenbach gaf als drukker de Zandvoortse Courant uit en vanaf eind 1941 ook Het Parool. Hij overleefde de oorlog niet en werd na zijn dood geëerd met het Verzetskruis, een onderscheiding die maar 94 mensen hebben gekregen.

Het gebouw

Het Wim Gertenbach College is in 1956 gebouwd. In 2017 is het volledig gerenoveerd, vanbinnen en vanbuiten. Daar zijn we trots op!
Alle ramen zijn voorzien van dubbel glas, het gebouw is goed geïsoleerd en we hebben zonnepanelen op het dak gekregen. Dankzij warmtewisselaars wordt warme lucht uit de buitenlucht gehaald. Zo is het gebouw energieneutraal geworden.
We zijn blij dat we nu een moderne aula en nieuwe sanitaire voorzieningen hebben en toch het knusse karakter hebben weten te behouden.

Foto: Wim Gertenbach 1904 - 1943