Werkweken

Ieder schooljaar is er een werkweek of andere reis. De perfecte manier om elkaar en jezelf beter te leren kennen.

Brugklaskamp

Meteen in de eerste schoolweek gaan onze kersverse leerlingen drie dagen op brugklaskamp. We fietsen naar Noordwijk. Met 13 kilometer is dat een leuke tocht en we stoppen af en toe om iets te eten en drinken, of om een spel te doen. En aan het eind van de rit wacht een goed bed en een warme maaltijd bij de jeugdherberg.
We hebben een volgepakt programma, met veel sport, spel en creatieve uitdaging. Een heleboel leerkrachten willen de pret niet missen en komen een avond langs voor onze beroemde speurtocht.

Skireis

Leren doe je niet alleen uit boeken, leren doe je ook in de praktijk. Door proeven te doen, aan projecten te werken, presentaties te houden en op onderzoek uit te gaan. Binnen en buiten de schoolpoorten. We gaan dan ook regelmatig op pad, met de hele school, een jaargang of een klas. Bijvoorbeeld een dag skiën in Duitsland.

Examenreis

Aan het begin van het schooljaar gaan de vierdeklassers op examenreis. Dat wisselt nog wel eens: soms gaan we naar Newcastle, met de boot heen en terug, soms naar Ameland en in schooljaar 22-23 gaan we naar de Ardennen. Leuke opdrachten doen en natuurlijk veel plezier hebben!

Survival

In sommige jaren gaan we survivallen in de Belgische Ardennen. Een week vol inspanning, uitdaging en gezellige avonden. Van oud-leerlingen horen we vaak dat ze met heel veel plezier aan deze week terugdenken. Een mooie afronding van hun middelbareschooltijd.